Przepisy
Burger z guacamole w wersji wege
Wege burger z guacamole to pyszna alternatywa dla mięsnych burgerów, stworzona specjalnie dla wegetarian. Soczysty kotlet wegetariański, aromatyczne guacamole i świeża sałata, wszystko to w puszystej bułce, tworzą smakowitą kompozycję, która zasmakuje każdemu!
- 1 szt.
- Burgery z batata i marchewki FRoSTY
- 2
- łyżki oleju rzepakowego
- 20 g
- gęstego jogurtu naturalnego
- 3
- ząbki czosnku
- 1
- łyżeczka oliwy
- sól i pieprz do smaku
- 1
- dojrzałe awokado
- 1
- pomidor
- 1
- ząbek czosnku
- 0.5
- czerwonej cebulki
- kilka gałązek kolendry
- sok z połowy limonki
- sól, pieprz do smaku
- 1 szt.
- kolba świeżej kukurydzy
- 1
- łyżka masła
- bułki
- warzywa – plasterki ogórka, rzodkiewki, sałata
- Kolbę kukurydzy obierz, pokrój na trzy części i ugotuj w osolonej wodzie. Rozpuść na patelni łyżkę masła i podsmaż ugotowaną kukurydzę przez 3-4 minuty.
- Czosnek w łupinkach wrzuć na niewielką patelnię z łyżeczką oliwy, podlej wodą i podduszaj przez ok. 10 minut, aż zmięknie.
- Do miseczki przełóż jogurt, dodać rozduszone, obrane ząbki czosnku, przypraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Przygotój guacamole – widelcem rozgnieć obrane awokado, dodaj drobno pokrojonego pomidora (bez gniazd nasiennych), posiekaną cebulkę, rozgnieciony przez praskę ząbek czosnku, sok z limonki i posiekaną kolendrę. Przypraw solą oraz pieprzem.Wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Usmaż burgery zgodnie z instrukcją na opakowaniu.