Wyznajesz zasadę, że wszystko z serem smakuje lepiej? Jeśli tak, to koniecznie spróbuj, jak smakuje nasz makaron z sosem serowym!
Mały spoiler – nasz makaron z sosem serowym połączyliśmy z pysznymi warzywami, aby Twój posiłek był jeszcze bardziej zbilansowany. Pycha!
(mąka PSZENNA, zawiera olej słonecznikowy i/lub rzepakowy)
sól
TWARÓG
zawiera olej słonecznikowy i/lub rzepakowy
skrobia ryżowa
mąka ryżowa
skrobia ziemniaczana
czarny pieprz
kalorie
461 kJ / 110 kcal
tłuszcz
3,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2 g
węglowodany
14 g
- w tym cukry
2 g
białko
3,9 g
sól
0,69 g
Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.
na patelni
Czas przygotowania:
ok. 7 min
Na patelni rozgrzej 100 ml mleka. Wsyp zawartość opakowania. Podgrzewaj na najwyższym ogniu do wrzenia – ok. 2 min. Następnie gotuj na średnim ogniu przez 4-5 min, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania pożądanej konsystencji sosu.
w mikrofalówce
Czas przygotowania:
ok. 12 min
Do odpowiedniego naczynia z pokrywką wzłóż zamrożone danie. Dodaj 50 ml mleka. Podgrzewaj w mikrofalówce przy mocy 600 W przez 12 min. Wymieszaj danie w połowie czasu przygotowania. Przed podaniem dokładnie wymieszaj całość i odstaw na 1 minutę.
Ratajczyk
Taki sobie ten makaron wcześniej były lepsze