Przepisy
Kurczak marynowany w ziołach prowansalskich i czosnku
Kurczak marynowany i świeże warzywa- prosty, smaczny duet na Twoim talerzu.
35 minut
porcje:
2
kalorie:
4686 kJ /
1120 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię Ulubionych FRoSTY
- 200 g
- filetów z kurczaka
- 5
- łyżek oliwy z oliwek
- 2
- ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- Posiekaj czosnek. Kurczaka pokrój w paski, dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Marynuj przez 10 minut.
- Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek i dodaj kurczaka.
- Dorzuć warzywa i razem wszystko podsmaż.
- Dopraw solą, pieprzem.
Komentarze