Przepisy
Warzywa z dipem serowym
Prosty sposób na intensywny smak warzyw w towarzystwie aromatycznego dipu serowego. To doskonała kombinacja na każde spotkanie! Odkryj warzywa z dipem serowym według FRoSTY i ciesz się prostą, acz niebanalną przekąską.
- 1
- opakowanie Warzyw do piekarnika Kalafior, fasolka i marchewka z ziołami
- 150 ml
- mleka
- 50 g
- sera gorgonzola
- 0.5
- cebuli
- 1
- łyżka masła
- 1
- łyżeczka mąki
- sól
- pieprz
- Warzywa piecz przez 20 minut w 200°C (termoobieg).
- Pokrojoną w kostkę cebulę przesmaż na maśle.
- Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Powoli dodawaj mleko, energicznie mieszając, następnie odparuj.
- Dodaj rozdrobniony ser, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
- Warzywa podaj z przygotowanym dipem.