Przepisy
Kasza bulgur z warzywami i halloumi
Bulgur z warzywami, halloumi i pesto pietruszkowym- wyjątkowy smak w każdym kęsie. Sprawdź, jak smakuje nasza kasza bulgur z warzywami.
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię z bazylią i oregano FRoSTY
- 100 g
- kaszy bulgur
- 20 g
- sera halloumi
- 1
- ząbek czosnku
- 1
- łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych lub parmezanu
- 1
- łyżka słonecznika
- 0.25
- szklanki oliwy z oliwek
- sok z połówki cytryny
- garść liści pietruszki
- sól
- pieprz
- Zblenduj składniki na pesto. Kaszę gotuj według przepisu na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Dodaj do nich kaszę i pesto, wymieszaj.
- Halloumi pokrój w plastry i przygrilluj na suchej patelni. Ułóż na kaszy.