Przepisy
Szpinakowe naleśniki z pomidorową salsą
Smaczne i pożywne szpinakowe naleśniki serwowane z aromatyczną pomidorową salsą - idealne połączenie smaków na każdą okazję.
- 4
- serduszka Szpinaku z sosem śmietankowym FRoSTY
- 250 ml
- mleka
- 200 g
- serka wiejskiego
- 150 g
- mąki pszennej
- 3
- pomidory
- 2
- łyżki oleju
- 2
- jajka
- 1
- czerwona cebula
- suszona bazylia
- sól
- pieprz
- Szpinak z sosem śmietankowym FRoSTY odparuj na patelni, wystudź, a następnie zblenduj z mlekiem,
- Dodaj jaja, mąkę, szczyptę soli i wymieszaj na gładkie ciasto.
- Usmaż naleśniki na oleju.
- Pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę, dopraw solą, pieprzem, bazylią.
- Nałóż na naleśniki pomidorową salsę, serek i zawiń.