Przepisy
Naleśniki z farszem szpinakowo-serowym
Brak pomysłu na wytrawne śniadanie? Wypróbuj naszego przepisu na naleśniki z bogatym i kremowym farszem serowo-szpinakowym! Naleśniki z farszem szpinakowym skradną niejedno serce.
- 1
- opakowanie szpinaku w sosie śmietanowym FRoSTY
- 380 ml
- mleka
- 220 g
- mąki pszennej
- 200 g
- greckiego sera feta
- 200 g
- twarogu w kostce
- 4
- jajka
- 3
- łyżki roztopionego masła
- 1
- łyżka oleju rzepakowego
- 1
- łyżeczka cukru
- 1
- ząbek czosnku
- 1
- mała cebula
- 0.25
- łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
Ciasto:
- Połącz w misce mleko oraz roztopione masło i jajka.
- Dodaj suche składniki: mąkę, cukier, sól i wymieszaj, aby ciasto nie miało grudek.
- Dobrze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i nakładaj na nią porcje ciasta. Równomiernie rozprowadź masę na dnie patelni i smaż cienkie placki na złoto, z obu stron.
Farsz:
- Posiekaj drobno cebulę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz Szpinak w sosie śmietanowym FRoSTY i smaż, aż stanie się kremowy i miękki. Zdejmij z ognia.
- Połącz farsz z pokruszonym serem feta oraz twarogiem. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
- Porcję nadzienia nałóż na każdy wcześniej usmażony naleśnik. Podawaj od razu lub po ponownym podgrzaniu na patelni. I GOTOWE!