Przepisy
Łosoś w sosie szpinakowo-pieczarkowym
Skomponuj wykwintne danie dzięki naszemu przepisowi na soczystego łososia w delikatnym sosie szpinakowo-pieczarkowym, gdzie smak ryby doskonale współgra z aromatycznym sosem.
- 1
- opakowanie Szpinaku w liściach FRoSTY
- 2
- opakowania Filetów z łososia FRoSTY
- 250 ml
- śmietanki kremówki 30%
- 200 g
- pieczarek
- 50 ml
- białego wytrawnego wina
- 4
- łyżki oleju rzepakowego
- 2
- łyżki masła
- 1
- średnia cebula
- sól
- pieprz
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Smaż dwie minuty, co jakiś czas mieszając.
- Dodaj opakowanie Szpinaku w liściach FRoSTY i smaż na średnim ogniu, aż stanie się miękki.
- Wlej białe wino, sos zagotuj, aby odparować alkohol.
- Wlej śmietankę i gotuj kilka minut, aż lekko zgęstnieje. Dopraw sos do smaku.
- Dopraw łososia solą i pieprzem, a następnie usmaż na mieszance pozostałych 2 łyżek oleju i masła, aż będzie złoto-brązowy.
- Na talerzu ułóż porcję sosu, a na wierzchu usmażonego łososia. Całość oprósz dodatkowo świeżo mielonym pieprzem.