Przepisy
Muffinki szpinakowe
Ciesz się smakiem naszych muffinek szpinakowych! To połączenie puszystego ciasta z intensywnym zielonym akcentem szpinaku, który doda koloru i niepowtarzalnego smaku Twojemu deserowi! Muffinki ze szpinakiem to prawdziwy rarytas na każdym stole!
- 1
- opakowanie Szpinaku w liściach FRoSTY
- 320 g
- mąki pszennej
- 220 g
- cukru
- 160 ml
- oleju rzepakowego
- 3
- jajka
- 2
- łyżeczki proszku do pieczenia
- 2
- łyżeczki soku z cytryny
- 1
- łyżeczka cukru waniliowego
- 0.25
- łyżeczki sody
- 0.25
- łyżeczki soli
- Szpinak w liściach FRoSTY rozmroź, odciśnij z nadmiaru płynu i zmiksuj (blenderem ręcznym) z jajkami na jednolitą masę.
- Dolej olej oraz sok z cytryny. Wymieszaj.
- Dodaj cukier, cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dokładnie połącz (mikserem lub wymieszaj silikonową łopatką).
- Ciasto przełóż do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek na muffinki.
- Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C.