Przepisy
Placek jajeczny z Noodles and chicken
Szybki przepis na danie do lunchboxa do pracy, czy do szkoły. Połączenie Noddles and chicken z warzywami, zapieczonych w jajku. Dobrze smakuje na ciepło i na zimno!
- 1
- opakowanie Noodles and Chicken FRoSTY
- 100 g
- sera cheddar (lub inny wyrazisty w smaku ser)
- 100 ml
- mleka
- 5
- jajek
- 4
- łyżki szczypioru - posiekany
- 3
- łyżki mąkki pszennej
- 3
- łyżki oleju rzepakowego
- 1
- łyżka masła
- sól, pieprz - do smaku
- Na patelni podgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć zamrożone danie i podgrzewaj na średnim ogniu przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Ostudź.
- Naczynie do zapiekania nasmaruj masłem/oliwą.
- „Noodles & Chicken” połącz z utartym serem i szczypiorem. Wymieszaj i przełóż do naczynia do zapiekania.
- Przygotuj zalewę: połącz jajka z mlekiem i mąką. Dopraw solą i pieprzem, mieszanką zalej składniki zapiekanki.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 oC na ok. 25 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni.
- Podawaj po lekkim ostudzeniu, lub na zimno, np. z mieszanką sałat lub szczypiorkiem.