Przepisy
Huevos rancheros z Mexican chicken
Meksykańska uczta pełna smaku i koloru! Chrupiąca tortilla w połączeniu z soczystym kurczakiem, oraz kremowym awokado.
- 1
- opakowanie Mexican Chicken FRoSTY
- 50 g
- sera feta
- 1
- tortilla
- 1
- jajko
- 1
- awokado
- 1
- mała cebula czerwona
- garść pomidorków koktaljowych
- garść kolendry
- limonka
- sól
- pieprz
- oliwa
Przygotowanie:
- Mexican chicken przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
- Pomidorki kroimy na ćwiartki, cebulę w kostkę, mieszamy z odrobiną oliwy, solą, pieprzem i sokiem z ćwiartki limonki.
- Na suchej patelni podgrzewamy placek tortilli po ok. 30 sekund z każdej strony. Wlewamy odrobinę oliwy i smażymy jajko sadzone. Awokado kroimy wg uznania.
- Na talerzu układamy tortillę, na niej mexican chicken, wykładamy jajko, dodajemy awokado i salsę pomidorową. Posypujemy pokruszoną fetą i kolendrą. Skrapiamy sokiem z limonki.