Przepisy
Gulasz z chorizo i warzywami
Szybki i pyszny gulasz w hiszpańskim stylu. Zobacz jak przygotować gulasz chorrizo.
25 minut
porcje:
2
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię klasycznych FRoSTY
- 200 g
- kiełbasy chorizo
- 1
- cebula czerwona
- 2
- ząbki czosnku
- 1
- łyżeczka wędzonej papryki
- 1
- łyżeczka kminu
- 1
- puszka pomidorów krojonych
- 0.5
- sok z połowy cytryny
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, dodaj pokrojoną na plasterki chorizo, posiekaną cebulę i czosnek, smaż 5 minut.
- Dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 minut.
- Dodaj przyprawy, pomidory i sok z cytryny. Mieszaj od czasu do czasu i gotuj 10 minut.
- Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę.
- Podajemy z chlebem lub jemy samo.
Komentarze