Przygotowanie
Składniki
- 1
- opakowanie szpinaku siekanego Frosta
- 1
- cebula
- 2
- ząbki czosnku
- 200 g
- sera feta
- 8
- posiekanych pomidorów suszonych
- 6
- piersi z kurczaka
- 1
- łyżka oleju
- 2
- łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- Szpinak rozmrażamy na patelni pod pokrywką, odlewając wodę. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, smażymy 5 minut. Dodajemy fetę, suszone pomidory i sól i pieprz
- Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni (termoobieg).
- Piersi z kurczaka nacinamy wzdłuż, tworząc kieszonki. Mieszamy olej z solą, pieprzem i słodką papryką, nacieramy tą mieszanką kurczaka. Nadziewamy kieszonki szpinakowym farszem i przekładamy kurczaka do nasmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.
- Pieczemy 25 minut. Podajemy np. z sałatką, ziemniakami czy ryżem.
Komentarze