XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem i serem feta

50 minut
porcje: 6
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie szpinaku siekanego Frosta
1
cebula
2
ząbki czosnku
200 g
sera feta
8
posiekanych pomidorów suszonych
6
piersi z kurczaka
1
łyżka oleju
2
łyżeczki słodkiej papryki
sól
pieprz
  1. Szpinak rozmrażamy na patelni pod pokrywką, odlewając wodę. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, smażymy 5 minut. Dodajemy fetę, suszone pomidory i sól i pieprz
  2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni (termoobieg).
  3. Piersi z kurczaka nacinamy wzdłuż, tworząc kieszonki. Mieszamy olej z solą, pieprzem i słodką papryką, nacieramy tą mieszanką kurczaka. Nadziewamy kieszonki szpinakowym farszem i przekładamy kurczaka do nasmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.
  4. Pieczemy 25 minut. Podajemy np. z sałatką, ziemniakami czy ryżem.  
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach