Przepisy
Burgery ze stekami rybnymi
Jeśli szukasz pysznej alternatywy dla tradycyjnego burgera, ten przepis na burgera ze stekiem rybnym będzie strzałem w dziesiątkę. Dzięki chrupiącemu stekowi rybnemu FRoSTA, świeżym warzywom i majonezowi, stworzysz pełnowartościowy posiłek, który zadowoli podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.

15 minut
porcje:
2
kalorie:
2907 kJ /
695 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
- 2
- Steki rybne FRoSTA
- 2
- bułki do burgerów (klasyczne lub pełnoziarniste)
- 2 liście
- sałaty (np. masłowa, lodowa, rzymska)
- 2 łyżki
- majonezu
- 1
- średni pomidor
- 1
- ogórek kiszony
- 0.5
- małej czerwonej cebuli
- Przygotuj steki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Przekrój bułki na pół i delikatnie podpiecz je na suchej patelni (lub w tosterze), aż będą lekko chrupiące.
- Pokrój w plasterki pomidora, ogórka kiszonego i czerwoną cebulę.
- Na dolnej połówce każdej bułki rozsmaruj 1 łyżkę majonezu. Następnie ułóż liść sałaty, 2 plasterki pomidora, kilka plasterków ogórka kiszonego i krążki czerwonej cebuli.
- Na warzywach ułóż gorący stek rybny.
- Przykryj całość górną częścią bułki.
Komentarze