Przepisy
Steki rybne z puree z groszku i sałatką z rukoli
Prosty i smaczny pomysł na obiad! Delikatne steki rybne, kremowe puree z groszku i świeża sałatka z rukoli tworzą idealne połączenie smaków. Szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie efektowne – idealne na każdą okazję!

- 250 g
- mrożonego groszku
- 1 łyżka
- masła
- kilka listków świeżej mięty (lub szczypta suszonej)
- sól
- pieprz
- 2 arście
- rukoli
- 2 łyżki
- oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki
- soku z cytryny
- 2 łyżki
- płatków parmezanu
-
W garnku zagotuj wodę i dodaj szczyptę soli, wrzuć groszek do wrzącej wody i gotuj przez około 5 minut, aż będzie miękki.
-
Odcedź ugotowany groszek i przełóż go do blendera lub wysokiego naczynia, jeśli używasz blendera ręcznego. Dodaj do groszku masło, kilka listków świeżej mięty (lub szczyptę suszonej), sól i pieprz do smaku.
-
Zmiksuj wszystko na gładkie puree. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, możesz dodać odrobinę wody, w której gotował się groszek.
-
Przygotuj steki rybne FRoSTA zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
-
Umyj rukolę pod bieżącą wodą i dokładnie osusz ją. W misce wymieszaj rukolę z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Na koniec dodaj płatki parmezanu i delikatnie wymieszaj całość.
-
Na talerzu ułóż porcję ciepłego puree z groszku. Na puree połóż usmażony stek rybny. Obok ułóż porcję sałatki z rukoli.