XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Zielone naleśniki ze szpinakiem i fetą

Zielone naleśniki ze szpinakiem, dzięki któremu ciasto zyskuje piękny, zielony kolor i porcję witamin, a kremowy farsz z sera feta i czosnku nadaje całości wyrazistego smaku. To idealna propozycja na szybki, lekki obiad lub kolację – także w wersji fit. Sprawdź nasz przepis krok po kroku i zaskocz domowników czymś pysznym i nietuzinkowym!

20 minut
porcje: 2
kalorie: 
2531 kJ  /  605 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
200 g
Szpinaku siekanego FRoSTY
2
jajka
1 szklanka
mleka
1 szklanka
mąki
1 łyżka
oleju
sól
pieprz
Farsz
200 g
sera feta
2 ząbki
czosnku
  1. Rozmroź 200 g mrożonego szpinaku FRoSTY. Dokładnie odsącz nadmiar wody (możesz użyć sitka lub czystej ściereczki).

  2. W misce rozbij 2 jajka. Dodaj mleko, mąkę, olej i szczyptę soli. Dodaj odsączony szpinak. Całość dokładnie wymieszaj.

  3. Rozgrzej patelnię (możesz delikatnie natłuścić ją olejem). Wylewaj porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.

  4. W miseczce rozgnieć 200 g sera feta. Dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dopraw do smaku pieprzem (feta jest słona, więc sól nie będzie konieczna). Wymieszaj na jednolitą pastę.

  5. Na każdy usmażony naleśnik nałóż porcję farszu z fety i czosnku. Rozsmaruj równomiernie, a następnie zawiń w rulon lub złóż w kopertę.

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach