Mrożone paluszki rybne z piekarnika czy z patelni? Nasze złote paluszki rybne to gotowy pomysł na obiad w kilka minut i 100% naturalnego smaku – niezależnie od formy przygotowania! Psst! Mrożone paluszki rybne z piekarnika nie potrzebują dodatku tłuszczu, jak ma to miejsce podczas przyrządzania na patelni, ale wybór należy do Ciebie!
Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.
na patelni
Czas przygotowania:
ok. 6 min
Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 6 minut, od czasu do czasu przewracając.
w piekarniku
Czas przygotowania:
ok. 12 min
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220ºC. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 15 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 12 minut).
w airfryerze
Czas przygotowania:
ok. 10 min
Zamrożone paluszki ułóż na kratce, piecz w temperaturze 200°C przez 10-12 minut.
Anna
Idealnie chrupiąca panierka,pyszny środek ,polecam ☺️