Przepisy
Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym i ryżem kalafiorowym
Przygotuj wyśmienity posiłek w stylu azjatyckim w zaledwie 35 minut z naszym przepisem na curry z kurczaka!
- 1
- opakowanie Vege Bowla w stylu azjatyckim FRoSTY
- 600 g
- filetów z piersi kurczaka
- 40 ml
- mleka kokosowego
- 150 g
- pieczarek
- 2
- łyżki oleju
- 2
- łyżeczki żółtej pasty curry
- 2
- łodygi kolendry
- 1
- czerwona cebula
- 1
- ząbek czosnku
- 1 cm
- imbiru
- 1
- czerwona papryczka chilli
- sok z 1 limonki
- sól
- pieprz
- chili
- Mięso osusz i pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój na połówki lub ćwiartki w zależności od ich wielkości. Obierz cebulę i pokrój w plastry. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Obierz i drobno zetrzyj imbir.
- Na podgrzanej patelni rozgrzej olej. Smaż pieczarki i mięso przez około 5 minut. Dodaj cebulę, imbir, czosnek i pastę curry, smaż dalej przez ok. 3 minuty. Wlej mleko kokosowe. Dopraw sokiem z limonki, solą, pieprzem i szczyptą chili. Przykryj i gotuj curry przez około 10 minut.
- W międzyczasie włóż Vege Bowla o smaku azjatyckim FRoSTY zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaj go do przygotowanej wcześniej mieszanki.
- Kolendrę umyj i grubo posiekaj. Oczyść i umyj chili oraz pokrój ją w cienkie plastry. W razie potrzeby dopraw curry sosem sojowym. Udekoruj kolendrą oraz chili.