Przepisy
Pierś z kurczaka z kluskami, warzywami i pieczarkami
Masz ochotę na coś pysznego, co nie zajmie dużo czasu w kuchni? Ten przepis to świetna propozycja na aromatyczny obiad, który łączy soczystego kurczaka z warzywnymi kluskami i pieczarkami od FRoSTY. Całość dopełnia cytrynowa nutka, parmezan i świeża natka pietruszki – prosty sposób na domowy posiłek z nutą finezji. Sprawdź, jak łatwo możesz wyczarować to danie w swojej kuchni!

25 minut
porcje:
2
kalorie:
2301 kJ /
550 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1
- opakowanie Klusek z warzywami i pieczarkami FRoSTA
- 1 filet
- piersi z kurczaka
- 1 łyżka
- oliwy z oliwek
- 1 łyżka
- masła
- 1 ząbek
- czosnku
- 2 łyżeczki
- soku z cytryny
- 2 łyżeczki
- suszonego tymianku
- 2 łyżeczki
- suszonego rozmarynu
- sól
- pieprz
- 2 łyżki
- startego parmezanu
- 1 łyżka
- świeżej natki pietruszki
- Filety z kurczaka oprósz solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i masło, dodaj posiekany czosnek i smaż przez 30 sekund.
- Wrzuć filety z kurczaka i smaż na średnim ogniu przez ok. 5 minut z każdej strony, aż będą złociste i soczyste. Pod koniec skrop sokiem z cytryny, aby dodać świeżości.
- Kluski z warzywami i pieczarkami FRoSTA przygotuj według instrukcji na opakowaniu i wyłóż na talerz.
- Połóż na nich pokrojony w plastry soczysty filet z kurczaka.
- Posyp całość startym parmezanem i udekoruj świeżą natką pietruszki.
Komentarze