Przepisy
Kurczak słodko-kwaśny z warzywami w stylu azjatyckim
Kurczak słodko-kwaśny w stylu azjatyckim. Chrupiące warzywa w orientalnym stylu. Rozsmakuj się w azjatyckim smaku z kurczakiem słodko-kwaśnym z warzywami.
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię w stylu azjatyckim FRoSTY
- 350 g
- piersi z kurczaka
- 1
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 1
- łyżeczka soli
- 1
- ząbek czosnku
- 1
- łyżka startego imbiru
- 50 ml
- szklanki octu ryżowego
- 3
- łyżki cukru brązowego
- 3
- łyżki ketchupu
- 0.25
- świeżego ananasa
- szczypiorek
- 200 g
- ugotowanego ryżu
- Kurczaka pokroić na małe kawałki, dodaj mąkę ziemniaczaną i sól.
- Na patelni rozgrzej olej, dodaj kurczaka i smaż 4 minuty.
- Dodaj warzywa w stylu azjatyckim i smaż jeszcze 6 minut.
- Ocet wymieszaj z cukrem i 3 łyżkami wody.
- Dodaj czosnek i imbir, a po 2 minutach pokrojonego w kostkę ananasa. Smaż jeszcze chwilę, dodaj ocet z cukrem i ketchup, mieszaj i smaż jeszcze 2 minuty.
- Podawaj z ryżem i szczypiorkiem.