XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Sałatka z paluszkami rybnymi i grillowanymi warzywami

Czasem wystarczy kilka prostych składników, by stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. Ta sałatka to idealne połączenie chrupiących paluszków rybnych FRoSTA, ciepłych, grillowanych warzyw i świeżej sałaty – lekka, pyszna i gotowa w kilka chwil. Idealna na leniwe popołudnie albo lunch na tarasie.

15 minut
porcje: 2
kalorie: 
1840 kJ  /  440 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
6
Paluszków rybnych FRoSTA
0.5
bakłażana
0.5
cukinii
0.5
papryki czerwonej
2 garście
mixu sałat
5 łyżek
sosu winegret
  1. Umyj bakłażana, cukinię i paprykę. Pokrój warzywa w większą kostkę lub plastry – wedle uznania.

  2. Rozgrzej patelnię grillową. Wrzuć pokrojone warzywa na rozgrzaną powierzchnię i grilluj je przez ok. 5–7 minut z każdej strony, aż będą miękkie i lekko przypieczone.

  3. Usmaż paluszki rybne FRoSTA na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po usmażeniu lekko przestudź i pokrój na mniejsze kawałki.

  4. Na dużym talerzu lub w misce ułóż dwie garście mixu sałat. Dodaj grillowane warzywa. Na wierzch połóż pokrojone paluszki rybne.

  5. Całość polej 4–5 łyżkami sosu winegret.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach