Przepisy
Tortilla z paluszkami rybnymi i warzywami
Tortilla z paluszkami rybnymi, świeżymi warzywami i lekkim sosem jogurtowo-czosnkowym to szybki i pyszny pomysł na posiłek. Idealnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas spotkania ze znajomymi. Jest sycąca, kolorowa i gotowa w kilka minut. Przekonaj się, jakie to proste!

15 minut
porcje:
2
kalorie:
2196 kJ /
525 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 4
- Paluszki Rybne FRoSTA
- 2 placki
- tortilli pszennej lub pełnoziarnistej
- 2 garście
- mixu sałat (rukola, szpinak, sałata lodowa)
- 1
- średni pomidor
- 1
- ogórek
- Sos jogurtowo-czosnkowy
- Przygotuj paluszki rybne zgodnie z instrukcją na opakowaniu (np. usmaż na patelni lub upiecz w piekarniku).
- Pomidora i ogórka pokrój na cienkie plasterki.
- Na środku każdej tortilli ułóż porcję mixu sałat.
- Na sałacie ułóż plasterki pomidora, ogórka i gotowe paluszki rybne.
- Całość polej sosem jogurtowo-czosnkowym według własnego gustu.
- Zawiń tortillę, tworząc rulon lub kopertę.
- Najlepiej smakuje na ciepło!
Komentarze