Przepisy
Zapiekanka z ryżem i szpinakiem
Ciesz się smakiem wyśmienitej zapiekanki z ryżem z dodatkiem soczystego szpinaku, która dostarczy Ci wygodny i pożywny posiłek – bez trudu i zawsze smacznie. Nasza propozycja zapiekanki z ryżem dostarczy Ci solidnej porcji kalorii!
- 1
- opakowanie Szpinaku z sosem śmietankowym FRoSTY
- 300 g
- ryżu Basmati
- 100 g
- sera gouda
- 50 g
- suszonych pomidorów
- 3
- łyżki oliwy z oliwek
- 2
- ząbki czosnku
- 1
- średnia cebula
- garść świeżej bazylii
- Ugotuj ryż.
- Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzuć pokrojoną cebulę i posiekany czosnek.
- Dodaj zamrożony Szpinak z sosem śmietankowym FRoSTY i poczekaj aż, odparuje.
- Dodaj posiekaną bazylię, suszone pomidory i ryż, wymieszaj.
- Przełóż całość do naczynia żaroodpornego, górę posyp startym serem.
- Piecz w piekarniku w 180*C przez 12-14 minut.