Przepisy
Mini kremówki
Mini kremówki to wyjątkowe, małe desery, które skradną serca wszystkich miłośników słodkości. Niezależnie od okazji, ten przepis na kremówki zaskoczy Twoich gości!
- 1
- opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY
- 110 g
- cuktu
- 50 ml
- mleka
- 20 g
- malin
- 10 g
- miękkiego masła
- 3
- żółtka
- 1
- jajko
- 1 g
- mąki pszennej
- 1
- łyżeczka ekstraktu wanilinowego
- Wyjmij ciasto francuskie FRoSTY z zamrażarki i zostaw na 10 minut.
- Arkusze ciasta pokrój na 4 części. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 210 stopni. Posmaruj ciasto rozkłóconym jajkiem i piecz 12-15 minut, do zrumienienia.
- W naczyniu dokładnie wymieszaj 100 ml mleka, 3 żółtka, mąkę, cukier i ekstrakt waniliowy.
- W rondelku zagotuj 400 ml mleka i wlej mieszankę ciągle mieszając, gotując na małym ogniu 2-3 minuty do zgęstnienia. Nie przerywaj mieszania. Zdejmij z ognia i ostudź.
- Masło ubij na puszyste, dodaj stopniowo do wystudzonej masy mlecznej i wymiksuj. Wykładamy na prostokącik ciasta francuskiego, nakładamy maliny i przykrywamy drugim prostokątem.