XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Deser ze szpinakiem z kremem z koziego sera

Masz ochotę na delikatny deser ze szpinaku? Ten przepis będzie idealnym rozwiązaniem. Aksamitny mus ze szpinaku siekanego w towarzystwie wytrawnego koziego sera.

15 minut
porcje: 6
kalorie: 
6276 kJ  /  1500 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Szpinaku siekanego FRoSTA
200 ml
śmietanki kremówki 36%
100 g
miękkiego twarożku koziego
80 g
cukru pudru
50 g
płynnego miodu
20 g
płatków migdałowych
30 g
suszonej żurawiny
4
żółtka
  1. Szpinak wyjmij z opakowania i rozmroź.
  2. Zblenduj rozmrożony szpinak i odciśnij nadmiar wody, najlepiej na sitku.
  3. Sparz jajka.
  4. Ubijaj żółtka mikserem, stopniowo dodając do nich ¾ cukru pudru, do uzyskania białej, puszystej masy.
  5.  Ubij śmietanę z pozostałym cukrem pudrem.
  6.  Połącz ubite żółtka ze szpinakiem, dodaj śmietanę i wymieszaj delikatnie oraz dokładnie.
  7.  Wyłóż mus szpinakowy do szklaneczek.
  8.  Wymieszaj płynny miód z kozim twarożkiem.
  9.  Na musie ułóż warstwę kremu twarogowego i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  10.  Na suchej patelni upraż płatki migdałów.
  11.  Przed jedzeniem udekoruj płatkami migdałów i posiekaną żurawiną.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach