Przepisy
Chilli con carne
Smaczna i prosta podróż do meksykańskich smaków? To możliwe z naszym przepisem na Chilli con carne!
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię Mexican Mix FRoSTY
- 400 g
- mięsa mielonego wołowego
- 1
- biała cebula
- 1
- puszka pokrojonych pomidorów
- 1
- łyżka kminu rzymskiego
- 1
- łyżeczka cynamonu
- pół papryczki chili
- garść świeżej kolendry
- nachosy do podania
- sól
- pieprz
- Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, dodaj posiekaną cebulę i przyprawy. Po 3 minutach dodaj mięso i podsmaż około 6 minut.
- Dodaj pomidory, zalej puszkę wodą i wlej ją na patelnię. Smaż 10 minut, aż lekko odparuje.
- Dodaj Warzywa na patelnię Mexican mix FRoSTY, gotuj jeszcze 15 minut.
- Wyłóż na talerze, udekoruj kolendrą i podaj z nachosami.