Przepisy
Spring rollsy z kurczakiem
Odkryj smakowite połączenie kuchni azjatyckiej i meksykańskiej z naszymi Spring rollami z Mexican Chicken!
- 1
- opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
- 1
- łyżka oleju rzepakowego
- 0.5
- papryki żółtej
- 0.5
- papryki czerwonej
- kilka liści sałaty masłowej
- szczypior
- kilka arkuszy papieru ryżowego
- 160 g
- cukru
- 100 ml
- octu ryżowego
- 1
- łyżka mąki ziemniaczanej + 150 ml wody
- 1
- ząbek czosnku
- 0.5
- papryczki chilli
- sól do smaku
- Przygotuj sos: posiekaj drobno papryczkę chili, czosnek przeciśnij przez praskę. Do garnka wlej ocet, dodaj cukier, papryczkę chilli i czosnek i zagotuj wszystkie składniki. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z wodą i wlej do sosu, stale mieszając, aż zgęstnieje. Dopraw solą i zostaw do wystudzenia.
- Na patelni rozgrzej olej i usmaż Mexican Chicken według instrukcji na opakowaniu.
- Warzywa pokrój w paski.
- Złóż spring rollsy: namaczaj pojedyncze arkusze papieru ryżowego, nakładaj po listku sałaty, po kawałku papryki żółtej i czerwonej i szczypior i po 2 łyżki Mexican Chicken. Załóż boki arkusza do środka i zwiń w ścisłe rulony.
- Podawaj z sosem chilli.