Przepisy
Sałatka z makaronem Soba
Niezwykłe połączenie chrupiących warzyw, aromatycznych ziół i dopracowanego dressingu tworzy niezapomnianą, prostą i smaczną podróż do azjatyckich smaków. Zobacz, jaki sekret ukrywa nasza sałatka z makaronem.
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię Wok Mix
- 75 g
- makaronu soba
- 2
- rzodkiewki
- 2
- łyżki szczypiorku
- 2
- łyżeczki sosu sojowego
- 2
- łyżeczki srirachy
- 1
- łyżka sezamu
- 1
- łyżka masła orzechowego
- 1
- łyżeczka syropu klonowego
- 0.5
- szklanki poszatkowanej czerwonej kapusty
- sok z połówki cytryny
- Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu, przepłucz zimną wodą.
- Na patelnię wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Przesyp do miski i odstaw do ostygnięcia.
- Zrób sos mieszając ze sobą masło orzechowe, sok z cytryny, sos sojowy, syrop klonowy i srirachę.
- Dodaj do miski kapustę i rzodkiewkę, polej sosem, posyp szczypiorkiem i sezamem.
Ps. To danie smakuje dobrze również na ciepło.