Przepisy
Warzywa z grzankami czosnkowymi jako przekąska na wieczór
Prosta, ale smakowita przekąska na wieczór ze znajomymi? Chrupiące warzywa z aromatycznymi grzankami czosnkowymi, idealnie nadają się do wspólnego cieszenia się chwilą!
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię z bazylią i oregano FRoSTY
- 300 ml
- passaty
- 20 g
- parmezanu
- 2
- ząbki czosnku
- 1
- bagietka
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut.
- Dodaj passatę pomidorową, tak otrzymaną salsę dopraw solą i pieprzem.
- Bagietki pokrój w 1,5 cm kromki.
- Na każdej kromce rozetrzyj odrobinę czosnku, polej oliwą z oliwek i posyp serem.
- Piecz w piekarniku przez 2-3 minuty 180*C.
- Grzanki podaj z przygotowaną wcześniej salsą warzywną.