Przepisy
Wegańskie spring rollsy
Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Gotowe w zaledwie 20 minut. Dobrze nadają się jako przystawka, lekki lunch lub przekąska. Przygotuj spring rollsy wege według przepisu FRoSTY!
- 1
- opakowanie Vege Bowla z makaronem z grochu FRoSTY
- 200 g
- pieczarek
- 200 g
- czerwonej kapusty
- 50 ml
- sosu sojowego
- 10 g
- kolendry
- 8
- arkuszy papieru ryżowego
- 2
- łyżeczki tahini
- 2
- łyżki oleju sezamowego
- 1
- łyżeczka sezamu
- 1
- małe mango
- połowa limonki
- Pokrój pieczarki i umieść je razem z Vege Bowlem makaron z grochu Frosty na patelni z 2 łyżkami oleju. Podgrzej na dużym ogniu, a następnie smaż przez 6-8 minut. Podczas gotowania kilka razy mieszaj od czasu do czasu. Następnie przełóż z patelni do miski i ostudź.
- W międzyczasie umyj kolendrę i oskub listki. Obierz mango, odetnij miąższ od pestki i pokrój w cienkie paski. Umyj czerwoną kapustę, a potem pokrój w cienkie paski.
- Namocz arkusze papieru ryżowego jeden po drugim w zimnej wodzie przez około 30 sekund. Ułóż na drewnianej desce i wypełnij środek ok. 2 łyżkami wegańskiego FRoSTA Bami Goreng. Rozłóż paski mango i paski czerwonej kapusty na wierzchu, dodaj kilka liści kolendry i złóż papier ryżowy po lewej i prawej stronie. Następnie zwiń i ułóż spring rollsy na półmisku lub talerzu.
- Aby zrobić dip wyciśnij pół limonki i wymieszaj sok z limonki z sosem sojowym i tahini. Na koniec posyp sezamem i liśćmi kolendry.