Przepisy
Zapiekanka serowa z warzywami
Warzywa przyprawione koperkiem i pietruszką,w kremowej mozzarelli i gorgonzoli. Proste, smaczne danie dla całej rodziny!
- 2
- opakowania Warzyw na patelnię z koperkiem i pietruszką
- 100 g
- gorgonzoli
- 100 g
- tartej mozzarelli
- 1.5
- łyżki masła
- 1.5
- mąki
- 1.5
- szklanki mleko
- 1
- cebula szalotka
- 0.5
- łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, dodaj posiekaną cebulę, podsmaż 2 minuty i wrzuć warzywa. Smaż 7 minut.
- Przełóż warzywa na naczynia do zapiekania.
- W rondlu roztop masło, dodaj mąkę i mieszaj trzepaczką podgrzewając minutę. Stopniowo wlewaj mleko, ciągle mieszając i gotuj kilka minut do zgęstnienia. Dodaj 50 g mozzarelli i gorgonzolę, pomieszaj.
- Zalej sosem warzywa, posyp pozostałym serem. Piecz 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).