XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Zapiekanka serowa z warzywami koperek – pietruszka

Warzywa przyprawione koperkiem i pietruszką,w kremowej mozzarelli i gorgonzoli. Proste, smaczne danie dla całej rodziny!

35 minut
porcje: 4
kalorie: 
5539 kJ  /  1324 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
2
opakowania Warzyw na patelnię z koperkiem i pietruszką
100 g
gorgonzoli
100 g
tartej mozzarelli
1.5
łyżki masła
1.5
mąki
1.5
szklanki mleko
1
cebula szalotka
0.5
łyżeczki gałki muszkatołowej
sól
pieprz

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, dodaj posiekaną cebulę, podsmaż 2 minuty i wrzuć warzywa. Smaż 7 minut.
  2. Przełóż warzywa na naczynia do zapiekania.
  3. W rondlu roztop masło, dodaj mąkę i mieszaj trzepaczką podgrzewając minutę. Stopniowo wlewaj mleko, ciągle mieszając i gotuj kilka minut do zgęstnienia. Dodaj 50 g mozzarelli i gorgonzolę, pomieszaj.
  4. Zalej sosem warzywa, posyp pozostałym serem. Piecz 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach