Przepisy
Warzywa na patelnię z jajkiem – szakszuka
Proponujemy pyszne i pełnowartościowe danie na śniadanie: jajka zapiekane z Warzywami na patelnię z bazylią i oregano w sosie pomidorowym.
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię Italian Mix FRoSTY
- 700 ml
- passaty pomidorowej (1 butelka)
- 4
- jajka
- 3
- bagietki ( do podania)
- 1
- łyżka oliwy
- 1
- łyżka harrisy (pasty chili) /lub do smaku
- natka pietruszki
- szczypta cukru, sól, pieprz- do smaku
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Warzywa zalej passatą pomidorową. Dodaj pastę chilli, dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
- W sosie zrób zagłębienia, wbij do nich jajka, gotuj aż białko się zetnie, pod przykryciem.
- Przed podaniem posyp świeżą, posiekaną natką pietruszki.