Przepisy
Zupa krem szpinakowa z imbirem i kolendrą
Wypróbuj nasz przepis na szpinakową zupę krem z imbirem i kolendrą - gładka i aromatyczna kompozycja, która łączy łagodność szpinaku z lekką ostrością imbiru i świeżością kolendry.
- 1
- opakowanie szpinaku siekanego FRoSTY
- 500 g
- ziemniaków
- 500 ml
- wody
- 300 ml
- śmietanki 30%
- 15 g
- korzenia imbiru
- 10 g
- masła
- 3
- małe cebule
- 3
- łyżeczki przyprawy curry
- 2
- ząbki czosnku
- 2
- łyżki oliwy z oliwek
- 1
- łyżeczka soku z cytryny
- garść kolendry
- sól
- Rozgrzej w garnku oliwę i masło, wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek.
- Dodaj 2 łyżeczki curry, starty imbir i pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Przesmaż wszystko, następnie zalej wodą i gotuj, aż ziemniaki zmiękną.
- Dodaj zamrożony Szpinak siekany FRoSTY i posiekaną kolendrę, zagotuj.
- Wymieszaj, po czym całość zblenduj.
- Dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą, curry i sokiem z cytryny.