Przepisy
Zupa krem ze szpinaku
Masz ochotę na delikatną, kremową zupę szpinakowo - brokułową? Ten przepis z naszym Szpinakiem siekanym i chrupiącą ciecierzycą będzie strzałem w dziesiątkę!
- 1
- opakowanie Szpinaku siekanego FRoSTA
- 750 ml
- bulionu lub wody
- 250 g
- ziemniaków
- 150 g
- ugotowanej ciecierzycy
- 2
- łyżki nasion słonecznika
- 2
- łyżki nasion dyni
- 2
- łyżki oliwy
- 1
- łyżka oliwy
- 1
- por
- 1
- ząbek czosnku
- 1
- główka brokuła
- 0.3
- szklanki śmietanki
- szczypta soli, papryki chili
- W garnku podgrzej oliwę, dodaj pokrojony por i rozdrobniony czosnek. Zeszklij na małym ogniu.
- Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmaż.
- Dodaj szpinak i różyczki brokuła.
- Warzywa zalej bulionem/wodą, gotuj do miękkości.
- Do zupy wlej śmietankę, zmiksuj na gładki krem i dopraw do smaku.
- Ugotowaną ciecierzycę dopraw solą, oliwą i papryką, Rozłóż na blaszce i zapiekaj ok. 30 minut, aż będzie chrupka. Na ok. 10 minut przed końcem pieczenia dodaj pozostałe nasiona. Podawaj z zupą.