Masło
Używamy masła bez dodatku beta-karotenu (E 160a). Znakiem szczególnym dań FRoSTY jest to, że używamy prawdziwego masła. Oczywiście łatwiej i taniej byłoby użyć margaryny. Ale margaryna może kryć niechciane niespodzianki – barwniki, aromaty, emulgatory lub inne dodatki, które służą zmianie jej koloru, konsystencji albo smaku.
NATURALNE SKŁADNIKIZnakiem szczególnym dań FRoSTY jest to, że używamy prawdziwego masła. Oczywiście łatwiej i taniej byłoby użyć margaryny. Ale margaryna może kryć niechciane niespodzianki – barwniki, aromaty, emulgatory lub inne dodatki, które służą zmianie jej koloru, konsystencji albo smaku. We FRoŚCIE nie stosujemy nawet dodatku beta karotenu do masła. Mleczarnie, z którymi współpracujemy, dostarczają specjalnie dla nas świeże masło bez tego barwnika. Bo ważniejszy, niż intensywnie żółty kolor masła, jest dla nas jego doskonały smak.